syuhadablogspot.com

This Is My Story.Ini Cerita Saya















Saturday, 11 June 2011

Hobby:Sekrg Suka Terjah Blog Org

Salam..3.06 am...


Entah kenapa mata masih tak mahu tido,otak masih ligat nak berkarya kepada blog yg sudah lama di tinggalkan ni,mana taknya idea dtg bagai koko mencurah2 ke ladang BLOG..Byk yang sy baca dari blogger terkenal.Macam mana tips utk tarik new reader.Anyway,byk yang berguna la daripada benda tak berguna tu kan..^^Rasanya baguih klu perasaan sebegini di curahkan segera,agar idea tersebut dicurahkan segera dari kering idea lps ni..(People say no ideas)

Nasib baca blh la tambah kan sedikit skill berkarya orang....

'Baru la menarik cikit utk di baca'

Rata2 blogger ckp bnda ni:

1)Kena ada semangat utk berblog

2)Penceritaan mestilah menarik,jujur dan ikhlas

3)Elakkan dari tujukan blog ke arah negatif

3 perkara kat atas tuh sgt penting bagi semua rata2 blogger fames ckp..(Sy baca) je pon xberckp ngan dorg pon (Deeper conversation)

Insyallah,segala benda yang bagus macam ni la yg harus di kongsi perkara positif,yg kita blh ambil utk di jadikan batu loncatan@anjakan paradigma..Barulah,org nk terjah@jenguk blog kita,barulah tak boring,dan kita pun rs best@berpuas hati dgn blog sendiri..
Konklusinya di sini,sy nie blogger baru yg bkn hanya mengejar kefemesan tp nk berkongsi apa yg sy rs patut di kongsi dgn org ramai..I meant diary versi laman maya la ni.
Belajar dari org yang lebih berpengalaman salah satu cara yang mungkin sy kira lebih baguih..dari duk tiru entry org tuh kan...Kita kena ada identiti sendiri..matlamat or style blog kita..Baru lah bila org baca je blog saya nie,disamping ingin mengisi masa yg terluang :


Joyah A:'Huh,blog syuhadavogue.blogspot.com la klu pesen nie'

Joyah B:'Eh Minah,ko singgah la kat blog syuhadavogue.blogspot.com tu,aku rs blog dia blh tahan.."


Bukan nk meninggikan diri,tp itulah matlamat sy..Sy ingin sebut di sini beberapa blog yang actually,i tought they are so cool people.That why trafic dan follower dorg tinggi tau

FATIN LIYANA YUYU ZULAIKHA HANIS ZALIKHA CIKEPAL06 DAN NURULCAKAPCAKAP

=.=
Stop

No comments:

Post a Comment